5 redenen om je zomer door te brengen… op de golfbaan

45 golfclubs in Vlaanderen organiseren staycation-starterslessen in kleine groepen

Golf is voor de happy few? Saai? Of geen échte sport? Think again, want met bijna 65.000 spelers in ons land blijft golf aan populariteit winnen. Om starters op een professionele én budgetvriendelijke manier te laten kennismaken met deze sport, lanceert Golf Vlaanderen de zomeractie ‘Start to golf’. Maar liefst 45 clubs nemen deel (www.starttogolf.be). Wij reiken je alvast 5 goede redenen aan om je vakantiepakket nu al te boeken!

1. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Golfers leven langer
Gemiddeld 5 jaar zelfs, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek in Zweden. De studie maakte een vergelijking tussen de totale bevolking en de golfers, waarbij er 40% minder sterfgevallen waren onder de golfers. Bovendien zorgt golf niet alleen voor een verlaagd risico op hart- en vaatziektes, de sport bevordert ook een goed evenwicht en verlaagt de kans op vallen. Golf is gezond, daar kan je alvast niet onderuit.

2. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Golfers verbranden calorieën
In een golfbuggy rondrijden? Vergeet het, in de praktijk doet vrijwel niemand dat in ons land. De meeste golfers lopen met de golftas op een trolley of zelfs op de rug. Daarbij beweeg je meer dan je denkt – heuveltje op, heuveltje af – en train je al je spieren, ook je bilspieren! Bij het golfen van 9 holes verbruik je gemiddeld 700 calorieën, 18 holes zijn goed voor 7 kilometer of 12.000 stappen. Het is trouwens een etiquette in golf om het speeltempo hoog te houden. Onnodig te zeggen dat die flinke pas voor extra verbranding zorgt…

3. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Golfers zijn sociale beestjes (op een veilige afstand!)
Je moet heus geen directeur zijn, sigaren roken of whisky drinken om te golfen. Dat bewijzen de 65.000 spelers in België maar al te graag – golf in Vlaanderen groeit trouwens met 4%. Golfen is hip én voor iedereen weggelegd. Dankzij het handicapsysteem kan je perfect samen spelen, ongeacht leeftijd of spelniveau. Sociaal én veilig, want golf leren kan perfect in kleine groepen met respect voor social distancing.

4. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Golfers kennen geen stress
Geef toe, enkele uren in de natuur wandelen, dat doet wonderen, toch? Het zal dan ook niemand verbazen dat golfen het stressniveau verlaagt en lichaam en geest ontspant. Bovendien wakkert de buitenlucht je vakantiegevoel alleen maar aan én waan je je in Vlaanderen soms echt in het buitenland. Zo lijkt het soms alsof je golft tussen de Franse kastelen of met zicht op de Schotse kust. Vergeet yoga, ga gewoon golfen!

5. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Golfers zijn strategische slimmeriken
De bal in zo weinig mogelijk slagen in de hole krijgen, dat is het doel. Maar hoe doe je dat? Golfen is een zeer strategisch spel, waarbij je niet alleen recht en ver moet kunnen slaan. Soms is een korte slag net beter… om de slag erna punten te kunnen scoren. Eigenlijk zou je vanaf de tee box, aan het begin, al moeten nadenken over de manier waarop je de hole gaat spelen. Maar geen zorgen, dit ‘course management’ kan je leren, net zoals wat je moet doen als de golfbal niet gaat zoals je gepland had. Maar sowieso houdt dit strategisch denken je hersenen in conditie! Proberen?

In ‘Start to golf’ krijgen cursisten – individueel of in kleine groepen met behoud van social distancing – de verschillende slagen aangeleerd en kunnen ze in eigen tempo oefenen, zonder eigen materiaal te moeten aankopen. Van de 55 golfclubs in Vlaanderen bieden er 45 deze ‘staycation’-lessen aan. Ook geven heel wat clubs gratis initiatielessen. Op www.starttogolf.be vind je een overzicht én kan je online je eerste golfles boeken.

Noot voor journalisten:
Wil je in primeur eens proeven van zo’n staycation-golfles? Contacteer Golf Vlaanderen dan gerust op het nummer 02 752 83 30 om praktisch af te spreken.

Voor meer informatie:
Golf Vlaanderen I Marc Verneirt I info@golfvlaanderen.be I 02 752 83 30
RCA I Sarah Coppens I sarah.coppens@rca.be I 0497 45 13 10

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.