Breng je zomer door… op de golfbaan

45 golfclubs in Vlaanderen organiseren staycation-starterslessen in kleine groepen

Met bijna 65.000 spelers in ons land blijft golf aan populariteit winnen. Om starters op een professionele én budgetvriendelijke manier te laten kennismaken met de sport, lanceert Golf Vlaanderen de zomeractie ‘Start to golf’. Maar liefst 45 golfclubs nemen deel en reiken beginners straks lessen aan in kleine groepjes, als alternatief voor de klassieke nationale opendeurdag. Op www.starttogolf.be kan je alvast je vakantiepakket boeken voor een sportieve zomer op de golfbaan.

Nu de jaarlijkse opendeurdag met grote groepen niet aan de orde was, heeft Golf Vlaanderen haar clubs opgeroepen om een speciaal zomerpakket uit te werken voor beginners. In ‘Start to golf’ krijgen cursisten – individueel of in kleine groepen met behoud van social distancing – de verschillende slagen aangeleerd en kunnen ze in eigen tempo oefenen, zonder eigen materiaal te moeten aankopen.

Van de 55 golfclubs in Vlaanderen bieden er 45 deze ‘staycation’-lessen aan. “Op deze manier willen we mensen het unieke vakantiegevoel op een golfbaan leren kennen”, vertelt Marc Verneirt, secretaris-generaal bij Golf Vlaanderen. “Golf is een ideale sport om te ontdekken in de buitenlucht, alleen of met de hele familie. Want dankzij het handicapsysteem kan iedereen met elkaar golfen. Bovendien zullen veel nieuwkomers versteld staan van de prachtige natuur in Vlaanderen: zo lijkt het soms alsof je golft tussen de Franse kastelen of met zicht op de Schotse kust. Ik hoop dat de golfsport de zomer van heel wat Belgen kan verrijken!”

Op www.starttogolf.be  vind je een overzicht van de deelnemende clubs, met telkens een beschrijving en de prijs van het startpakket dat zij aanbieden. Ook vullen sommige clubs de zomeractie aan met gratis initiaties. Geïnteresseerden kunnen online hun eerste golfles boeken.

Noot voor journalisten:
Wil je in primeur eens proeven van zo’n staycation-golfles? Contacteer Golf Vlaanderen dan gerust op het nummer 02 752 83 30 om praktisch af te spreken.

Voor meer informatie:
Golf Vlaanderen I Marc Verneirt I info@golfvlaanderen.be I 02 752 83 30
RCA I Sarah Coppens I sarah.coppens@rca.be I 0497 45 13 10

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.