2.000 golfers slaan balletje met buitenbubbel

Golf Vlaanderen plant nog 2 ‘Start to Golf’-acties in mei (jeugd) en juni (G-sporters)

Onder een stralende zon verkenden gisteren zo’n 2.000 nieuwsgierigen de wereld van de golfsport. Met een eerste balletje op de driving range, een eerste putt op de green en bij velen ook een eerste airshot was de opendeurdag van Golf Vlaanderen een succes. Dit voorjaar staan er nog twee ‘Start to Golf’-acties gepland: in mei voor jongeren (-18 jaar) en in juni voor G-sporters. De golfsport blijft dan ook groeien in populariteit, in het bijzonder bij dertigers.

Met heel wat voorbereidend werk én helpende handen slaagden 34 golfclubs er afgelopen zondag in om zo’n 2.000 golfnieuwsgierigen te verwelkomen. Volledig coronaproof, want de deelnemers moesten zich op voorhand inschrijven voor de opendeurdag. In groepjes van 3 tot 4 spelers, onder begeleiding of via een doorschuifsysteem, konden de nieuwkomers dan met hun buitenbubbel een balletje slaan.

De golfsport zit al even in de lift in Vlaanderen. Na het ‘coronajaar 2020’ noteerde Golf Vlaanderen een sterke groei in het ledenaantal, in het bijzonder bij de groep dertigers. Die trend lijkt zich nu verder te zetten met een jong deelnemersveld aan de ‘Start to Golf’-dag 2021. Zo was de helft van de deelnemers zondag jonger dan 40 jaar, met een piek van 25% voor de categorie 19-29 jaar en 15% voor de leeftijd 30-39 jaar.

Golf Vlaanderen organiseert in mei en juni, samen met partner Ethias, nog twee ‘Start to Golf’-acties. Jongeren en G-sporters kunnen dan kennismaken met de golfsport door een training of initiatie bij te wonen. Alle praktische info volgt op www.starttogolf.be.

Voor meer informatie:
Golf Vlaanderen I Marc Verneirt I info@golfvlaanderen.be I 02 752 83 30
RCA I Yannick Speelmans I yannick.speelmans@rca.be I 0497 66 08 86

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.