Golfclub in Ranst verwelkomt nu ook padelfans

Open Golfcentrum heeft ambitieuze plannen voor complementair sportaanbod

Mijn gedacht! Dat weerklinkt er straks ongetwijfeld in het Open Golfcentrum van Ranst… waar golfers én padelspelers voortaan welkom zijn. Naast de golfaccommodatie aan de Ranstsesteenweg – waar ooit nog het voetbalterrein van FC De Kampioenen lag – zijn er nu vier nieuwe padelvelden. Dit complementaire sportaanbod past dan ook perfect in de visie van Golf Vlaanderen. Voorzitter Luc Feremans heeft nog heel wat in petto met een deelfietssysteem én trage wegen voor fietsers en wandelaars.

In 2012 startte het Open Golfcentrum met een 6 holes-golfschool in de gemeente Ranst. Intussen werd naar een 9 holes toegewerkt, om qualifying rondes te kunnen spelen en – met een dubbele ronde – een routing van 18 holes te creëren. Vandaag kan je er naast golf ook een andere sport beoefenen: padel. Naast het clubhuis zijn intussen vier velden aangelegd.

Luc Feremans, oprichter van de golfschool en voorzitter van Golf Vlaanderen: “De toekomst van golfclubs ligt onder andere in meer aanbieden dan golf alleen. Dat staat in onze visie voor 2025. Hier in Ranst hebben we de daad bij het woord gevoegd en zijn we op de kar van het populaire padel gesprongen.”

 

Breedtesporten
Padel blijkt dan ook een uitstekende aanvulling op de golfsport. “Er zijn opvallend veel gelijkenissen. Net als golf is padel een fysieke activiteit waarbij je geen uitstekende conditie moet hebben om ervan te genieten. In tegenstelling tot tennis, kan je bij padel ook zonder problemen verschillende types spelers mixen. Op de golfbaan zien we bijvoorbeeld vaak vader en zoon spelen, met een niveauverschil tussen beiden. Dat zie je ook bij padel, maar hoeft dus geen probleem te zijn om toch samen te kunnen spelen.”

Het Open Golfcentrum zal de padelvelden ook inschakelen voor andere sporten, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse sportkampen voor jongeren. Feremans: “Met een aangepast net kan je volleyballen of badmintonnen. Ik geloof hard in die breedtesporten waarbij we naast golf verschillende andere sporten aanbieden. Daarnaast zijn er veel golfers die al padellen of tennissen en kunnen we hun dus een extra dienst aanbieden op de club.”

 

Deelfietssysteem
Bovendien zijn er nog plannen om het aanbod op het Open Golfcentrum uit te breiden, onder meer door een deelfietssysteem te installeren én trage wegen toe te voegen voor fietsers en wandelaars. “Zo kunnen zoon en dochter golflessen volgen en ouders of grootouders een wandeling of fietstocht maken of een padelsessie inlassen. Het aanbieden van een divers maar complementair aanbod, dat is de toekomst.”

Bijkomend voordeel van zo’n gecombineerd sportaanbod is dat je de infrastructuur deelt. De padelspelers in Ranst kunnen dan ook gebruikmaken van de bestaande parking en – als de coronamaatregelen het straks opnieuw toelaten – de kleedkamers en brasserie.

 

Voor meer informatie:
Golf Vlaanderen I Marc Verneirt I info@golfvlaanderen.be I 02 752 83 30
RCA I Yannick Speelmans I yannick.speelmans@rca.be I 0497 66 08 86

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.