Topsportschool mikt op nieuwe generatie golfkampioenen

Golf Vlaanderen investeert in verdere uitbouw in Hasselt

De beste reclame voor een sport? Resultaten. En al zeker als talenten van eigen bodem het wekelijks goed doen op het allerhoogste niveau. Thomas Pieters, Thomas Detry en Manon De Roey zijn niet alleen de drie Belgische vertegenwoordigers op de Olympische Spelen, maar ook drie ex-leerlingen van de Golf Vlaanderen Topsportschool in Hasselt. De golffederatie bouwt er mee aan de toekomst. “We willen jonge talenten alle kansen geven om zo een nieuwe generatie wereldkampioenen te kunnen ontwikkelen”, aldus Technisch Directeur Topsport Karine Guerman.

De Golf Vlaanderen Topsportschool, sinds 2004 gevestigd in Hasselt, bestaat vandaag 21 jaar en is een succesvolle samenwerking tussen Golf Vlaanderen, Flanders Nippon en GO! Next. De scholengroep investeerde alvast in een gloednieuw schoolgebouw mét powerzaal voor fysieke trainingen. Ook opent in september het nieuwe internaat waar 150 leerlingen, zowel van de topsportschool als de sportschool en de hotelschool, kunnen verblijven om hun studie- en topsportambities waar te maken.

“De Golf Vlaanderen Topsportschool trekt een publiek (spelers en internationale experten) vanuit heel Vlaanderen en zelfs het buitenland. Daar zijn we natuurlijk trots op”, vertelt Karine Guerman. Na een analyse, op basis van het jaarlijkse actieplan voor topsport, stippelde Golf Vlaanderen de toekomst van zijn topsportschool verder uit. “En die ligt overduidelijk in Hasselt, als we kijken naar de trainingsfaciliteiten, de flexibiliteit, de ruimte maar ook de doorgroeimogelijkheden. Golf Vlaanderen blijft dan ook investeren om het topsportklimaat, de infrastructuur en de materialen een verdere upgrade te geven.”

Mooie toekomst

De laatste jaren werd er mede dankzij de steun van Sport Vlaanderen al stevig geïnvesteerd in technologische randapparatuur zoals Trackman, Zen Putting, Sam Putting Lab, fitness… Daarbij zijn trouwens alle coaches van de Topsportschool betrokken, met naast de golfcoaches ook de mental coach, fysieke coach, kiné en voedingsexperte. “Samen kijken we vooruit en voorzien we vernieuwing van ballen en matten, komt er een extra lokaal en op termijn wellicht een indoor. Een mooie toekomst lonkt voor de nieuwe generatie golfkampioenen!”

In het jaar dat Golf Vlaanderen 20 jaar bestaat, ging het nog nooit zo goed met de golfsport in Vlaanderen. Zo verdubbelde het aantal leden van 24.000 in 2001 tot 43.700 vandaag. Karine Guerman: “We bouwen bij Golf Vlaanderen aan een ontwikkelingstraject op lange termijn. Snelle oplossingen, op basis van een slecht of goed gevoel, zien we hier niet graag. Als je te vaak gaat luisteren naar een speler zijn gevoel, dan bouw je geen atleet die presteert onder druk. Dan krijg je een golfer die zich goed voelt met nu en dan een leuke prestatie. Maar als de banen moeilijker worden, de stress hoger wordt én er elke week topprestaties van je gevraagd worden, dan moet je lichaam daartegen kunnen. En dus moeten we investeren in goede coaches en experts uit het buitenland met wetenschappelijk onderbouwde methodes. Het is cruciaal voor het succes van onze topsportschool dat de internationale experts in ons werk blijven geloven.”

Andere troeven van de topsportschool in Hasselt zijn de korte afstand van school/internaat naar de golfbaan (4 km met de fiets) én het uurrooster naar Amerikaans voorbeeld. Elke voormiddag is er les en elke namiddag kan er getraind worden.

Voor meer informatie:
Golf VlaanderenI Marc Verneirt I info@golfvlaanderen.be I 02 752 83 30
RCAI Yannick SpeelmansI yannick.speelmans@rca.be I 0497 66 08 86

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.